Kouluttajamme

Kouluttajamme

Kouluttajamme ovat oman alansa osaajia ja huippuja. He ovat luovia alansa kehittäjiä ja edelläkävijöitä.
Heidän avullaan et vain opi kaikkea sisustamiseen liittyvää, vaan myös inspiroidut, motivoidut ja nautit opiskelusta.

Opiskelu johtaa ehkä uuteen ammattiin tai harrastukseen ja silloin tarvitset uusia kontakteja, joita kouluttajamme voivat sinulle tarjota. 

Tutustu meihin alla ja tule koulutettavaksemme.
Toteutetaan yhdessä unelmasi!

Niina Ahonen
Niina Ahonen

sisustussuunnittelija, puhuja, kouluttaja

Niina  on Sisustusakatemian perustaja ja omistaja. Aurinkoisella ja energisellä Niinalla on myös sisustamiseen liittyvä yritys Stailia Design Oy; Stailiassa hän tekee sisustussuunnitelmia ja erilaisia sisustusprojekteja yritysten kanssa, joten Niinan päivät täyttyvät väreistä, ideoista ja materiaaleista! Niina on toteuttanut upeita sisustussuunnitelmia MTV3:n Kotoisa-ohjelman kahdella viime kaudella ja saatat muistaa hänet myös Pientä Pintaremonttia tai Pientä Mökkiremonttia -ohjelmista. Niina kouluttaa ja luennoi mielellään “räätälöidysti”, oli sitten kyseessä vaikkapa messut tai yritysten tilaisuudet. 

“Rakastan sisustamista, kauniita esineitä ja asioita. Sisustan mielessäni kaikkia tiloja joissa kuljen. Olen hulluna valaisimiin ja kenkiin. Haaveilen matkustamisesta mielenkiintoisiin paikkoihin. Käytän aikaani ja energiaani oman yritykseni pyörittämiseen ja yritän pitää itseni kunnossa monipuolisesti urheillen.”
 

Heidi Lindholm
Heidi Lindholm

sisustus- sekä valaistussuunnittelija

Heidi on opiskellut sisustussuunnittelijaksi Tampereen ammattikorkeakoulussa ja valon arkkitehtuuria Aalto Yliopistossa. Hän on tehnyt pitkän uran IT-alalla mutta vaihtoi opiskelujen jälkeen sisustusalalle unelmiensa perässä. Heidi on ollut mukana perustamassa Sisustusakatemiaa vuonna 2010 ja luentojen lisäksi hän tekee sisustus- sekä valaistussuunnittelua pääasiassa yksityiskoteihin.

“Yksi vahvuuksistani on valaistus. Onnistunut valaistus täydentää kauniin sisustuksen - huonosti toteutettuna se voi taas pilata sen täysin! Sisustaminen tarkoittaa minulle mahdollisuutta lisätä viihtyvyyttä ja estetiikkaa - eli luoda tiloja, joissa oleskeleminen on nautinto. Opettaminen on minulle tietojen ja taitojen jakamista, innostamista ja uusien näkökulmien tarjoamista.”

Memmu Pitkänen Sisustusakatemia
Memmu Pitkänen

rakennusarkkitehti ja sisustussuunnittelija

Memmu on toiminut sisustussuunnittelijana ja yrittäjänä yli kymmenen vuotta. Hän on opiskellut sisustussuunnittelua Tampereen ammattikorkeakoulussa ja laajentanut osaamistaan rakennusarkkitehdin tutkinnolla. Memmu toimii suunnittelijana ja yrittäjänä kasvavassa suunnittelutoimistossa IDEAA.

“Erilaisten suunnittelutoimeksiantojen, kuten esimerkiksi asuntomessutoteutusten kautta olen saanut seurata alan kehitystä näköalapaikalta. Olipa ajan vallitseva trendi tai tilan käyttötarkoitus mikä tahansa, on osaavalla sisustussuunnittelijalla aina merkittävä vaikutus onnistuneen lopputuloksen saavuttamisessa.

Opetustyössä hyödynnän monipuolista suunnittelukokemustani ja vahvaa yrittäjätaustaani. Tuon oman näkökulmani arkkitehti- ja sisustussuunnitteluun funktionaalisuuden ja mielenkiintoisten yksityiskohtien kautta”

Tiina Mielonen | Sisustusakatemia
Tiina Mielonen

sisustussuunnittelija SI ja valaistussuunnittelija

Tiina on valmistunut muotoilijaksi sekä opiskellut valaistussuunnittelua Aalto yliopiston Valon Arkkitehtuuri koulutuksessa. Hän työskentelee oman yrityksen parissa Kuopiossa, ja hänen erikoisalaa ovat sisustukselliset kokonaisuudet sekä tilaratkaisut kodeissa sekä julkisissa tiloissa. Tärkeintä hänelle on käytännön toimivuus sekä tilan tunnelma, joka muodostuu kokonaisuutena kaikista yksityiskohdista. 

“Rakastan taloja ja koteja! On todella mielenkiintoista ja antoisaa saada olla mukana ihmisten tärkeissä hetkissä, jotka liittyvät kodinmuutoksiin. Koenkin olevani etuoikeutettu saadessani työskennellä alalla, josta oikeasti nautin. 

Pidän tärkeänä kehittää ja haastaa omaa osaamistani jatkuvasti. Haluan auttaa omalta osaltani alalle tulevia jakamalla tietotaitoa, joka minulle on vuosien varrella kertynyt. Samalla saan itse opiskelijoilta paljon uusia ja erilaisia näkökulmia omaan työskentelyyni.”

Sirpa Arbelius| Sisustusakatemia
Sirpa Arbelius

muotoilija, sisustussuunnittelija SI

Sirpa on Karelia ammattikorkeakoulusta valmistunut muotoilija ja hänen opintosuuntanaan oli sisustussuunnittelu. Sirpa on tehnyt pitkän uran hankinta- ja it-aloilla, mutta opiskeli unelma-ammattiinsa 2000-luvun puolella. Hän on suorittanut myös erillisen markkinoinnin tutkinnon ja opiskellut yritystoimintaa. Sisustusakatemian koulutustyön lisäksi Sirpa tekee sisustussuunnittelua yksityisille, yrityksille ja julkisiin tiloihin. 

“Minulle sisustaminen on itsensä toteuttamista, luovuutta, estetiikan ja harmonian vaalimista. Valaistuksen ja pintojen suunnittelu on erityisen antoisaa, koska niissä tunnen todella voivani auttaa asiakasta. On hieno tunne, kun näkee suunnittelutyön valmistuneen, mutta projektin paras palkinto on kuitenkin lopputulokseen ihastunut asiakas.”

Saija Aimo
Saija Aimo

materiaalitekniikan DI, sisustussuunnittelija

Saija on valmistunut materiaalitekniikan diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta ja opiskellut aikuisena sisustussuunnittelua Sisustusakatemiassa. Saijalla on oma yritys Sisustussuunnittelu Puuta & Pellavaa, joka tarjoaa monipuolisia sisustussuunnittelupalveluita koteihin ja vapaa-ajan asuntoihin, uudis- ja remonttikohteisiin sekä yrityksille toimitiloihin. 

“Olen usein todennut olevani liian taiteellinen ollakseni insinööri, mutta liikaa insinööri ollakseni taiteilija. Sisustussuunnittelu onkin täydellinen yhdistelmä molempia puolia ja nautin työstäni, jossa pääsen käyttämään kaikkia vahvuuksiani. 

Sisustuksessa koen tärkeäksi tunnelman, joka muodostuu hyvästä valaistuksesta, harmonisesta värimaailmasta sekä tilan toimivuudesta. Parasta työssäni sekä suunnittelijana että kouluttajana ovat kuitenkin sosiaaliset kontaktit, eli tapaamiset ja yhteydenpito asiakkaiden, opiskelijoiden, kollegoiden sekä yhteistyökumppanien kanssa. Niistä saan iloa ja energiaa työpäiviin.”

Nina Lindholm
Nina Lindholm

sisustussuunnittelija, myymäläpäällikkö

Nina lähti tutkimaan parikymmentä vuotta sitten, miten työhön lastensuojelun maailmassa saisi sisustuksen keinoilla lisää tukea ja miten "seinätkin hoitaisivat" asiakkaita ja auttaisivat henkilökuntaa työssään. Sisustussuunnittelijan opinnot Tampereen ammattikorkeakoulussa veivätkin sittemmin uudelle uralle ja Nina toimi sisustussuunnittelija-yrittäjänä 10 vuotta.

Nykyisin Nina työskentelee myymäläpäällikkönä pintamateriaalien maailmassa Turun Värisilmä-liikkeessä, jossa työhön kuuluu olennaisesti sisustussuunnittelujen tekeminen asiakkaille.

"Asiakaspalveluammatissa toimiminen on intohimoni; rakastan prosesseja, tavoitteiden asettamista ja minulle on kunnia-asia onnistua työssäni. Kuuntelen, neuvon, opetan ja opastan kädestä pitäen asiakkaita onnistumaan unelmiensa toteuttamisessa! Olen käytännönläheinen realisti, vaikka välillä onkin kiva leijua pää pilvissä."

Tomi Kouvola
Tomi Kouvola

sisustussuunnittelija, luennoitsija

Tomilla on vuosien kokemusta sisustussuunnittelijan työstä erilaisissa kohteissa ja hänellä on ammattitaitoinen tiimi tukenaan. Sisustussuunnittelutyön lisäksi hän esiintyy erilaisissa tapahtumissa ja on tuttu televisiosta ohjelmista T.I.L.A- ja Pientä Pintaremonttia.

Sisustus- ja rakennusmessut ovat Tomille työn puolesta tuttuja. Niissä hän pitääkin luentoja, sisustusklinikoita ja juontoja.

“Haluan tehdä toimivia ja kauniita koteja. Paras palkinto valmistuneesta työstä on, että asiakas toteaa halunneensa juuri tämän näköisen kodin, mutta ei olisi itse osannut koota sitä.

Olen rohkaisija. Mielenkiintoiset väri- ja materiaaliyhdistelmät tuovat kotiin persoonallisuutta. Kauneus sykähdyttää aina kun taas keskinkertaisiin ratkaisuihin turtuu. Sisustaminen on hauskaa.”

Krista Launonen
Krista Launonen

kuvataiteilija, taideterapeutti, taidehistorioitsija, luovuusvalmentaja

Krista on viettänyt opiskeluvuotensa Lontoossa opiskellen kuvataidetta, taidehistoriaa ja sisustamista. Hän on työskennellyt yli 15 vuotta aikakauslehdissä toimittajana ja päätoimittajana. Nykyään hän on yrittäjä ja toimii muun muassa taideterapeuttina ja luovuusvalmentajana.

Lisäksi hän on kirjoittanut useita kirjoja intohimoaiheistaan: luovuudesta, väreistä ja kuvista, esiintymisestä ja taiteesta. 

“Sisustaminen tarkoittaa minulle mahdollisuutta lisätä viihtyvyyttä, eli luoda tiloja, joissa oleskeleminen on nautinto.

Opettaminen on minulle tietojen ja taitojen anteliasta jakamista, innostamista ja uusien näkökulmien tarjoamista.”

Jonita Raikko
Jonita Raikko

sisustussuunnittelija, keittiösuunnittelija 

Jonitalla on pitkä kokemus yrittäjyydestä taloushallinnossa ja viimeiset 10 vuotta on kulunut unelma-ammatissa sisustussuunnittelijana. Yrittäjänä Jonita on päässyt mukaan moniin erilaisiin projekteihin ja sisustussuunnittelusta kokemusta on kertynyt niin yksityiskotien kuin toimistokohteiden toteuttamisesta. Yhteistyökumppanin kautta kiintokalustesuunnittelu, etenkin keittiösuunnittelu, tuli kuvaan mukaan myöhemmin ja se tuntui Jonitasta heti omalta alueelta, jossa vaaditaan tarkkaa luovuutta! Kouluttautuminen ja kouluttaminen ovat olleet luonnollinen osa yritystoimintaa.

"Vahvuuksiani ovat maltti kuunnella asiakasta ja keskittyä hänen toiveisiinsa ja tarpeisiinsa. Olen hyvä hahmottamaan erilaisia tiloja ja niiden muunneltavuutta. Lopputuloksen pitää olla asiakkaalle kotoisa, mutta yllättävä ja kaunis käytännöllisyydestä tinkimättä. Sisustamisen ratkaisut ovat käytössä päivittäin - niihin pitää keskittyä, jotta lopputulos on kestävä ja tarkoituksen mukainen." 

Niko Raappana Sisustusakatemia
Niko Raappana

valokuvaaja ja videokuvaaja

Niko on toiminut yli kymmenen vuotta ammattivalokuvaajana. Lisäksi hänellä on kolme valokuvausalan tutkintoa: kuvallisen ilmaisun perustutkinto (KIP), valokuvaajan ammattitutkinto (VAT) sekä valokuvaajan erikoisammattitutkinto (VEAT). Valokuvaajana hän on erikoistunut mainosvalokuvaukseen. Valokuvauksen lisäksi hän tekee myös mainos- ja yritysvideoita.

"Inspiroidun väreistä, valoista ja varjoista, sekä niiden vaikutuksesta kuviin. Valokuvaamisessa minua kiehtoo se, kun kuvauskohde herää kuvassa henkiin. Kuvaajana olen tarkka ja ahkera. Pyrin kehittämään itseäni jatkuvasti kuvaajana sekä ihmisenä ja koen, että työkokemukseni ja tietotaitoni ansiosta minulla on kouluttajana paljon annettavaa."

Laura Johansson Sisustusakatemia
Laura Johansson

some- ja viestintäkouluttaja

Laura on kokenut sosiaalisen median ja viestinnän kouluttaja ja konsultti, joka ymmärtää asiakkaan näkökulmat, resurssit ja tarpeet. Aloittelijalle Laura tuo apua oppimiseen, edistyneemmälle hän toimii hyvänä sparraajana. Laura on myös valokuvaaja ja toimittaja. Koulutukseltaan Laura on KTM, tradenomi ja yo-merkonomi.

"Jokainen osaa tehdä sisältöä! Pitää vain aluksi madaltaa kynnystä ja olla siinä vieressä auttamassa alkuun. Haluan inspiroida ja innostaa tekemään oman näköistä, tavoitteellista sosiaalista mediaa."

Lasse Home
Lasse Home

CAD-kouluttaja

Lasse on ollut mukana Sisustusakatemian toiminnassa jo alusta alkaen.

Hän on erittäin pidetty ja Suomen kokenein CAD -kouluttaja. 

“Olen innokas CAD-käyttäjä ja kouluttaja ja ensi kosketukseni CAD-ohjelmiin sain parikymmentä vuotta sitten. Puuhailen monien erilaisten CAD-ohjelmien kanssa, mutta Autodeskin tuotteita olen käyttänyt eniten, vaikka nykyisin olenkin innostunut myös SketchUpista. 

Kun en ole kouluttamassa tai kirjoittamassa koulutusmateriaaleja, minut löytää parhaiten Espoon keskuspuiston kallioilta maastopyöräilemästä.”

Margit Artimaa
Margit Artimaa

sisustussuunnittelija, taiteilija

Margit on Kasvatustieteen maisteri ja hän on toiminut opetuksen ja koulutuksen parissa yli kaksikymmentä vuotta. Sisustussuunnittelijaksi hän on opiskellut Sisustusakatemiassa. Tmi Margit Artimaa tarjoaa personoitua taidetta yksityisille ja yrityksille. Margit maalaa myös akustoivaa taidetta.

Yritys tarjoaa myös maalaustapahtumia ja kuvataiteen täydennyskoulutusta aikuisille ja räätälöidysti opettajille. Margitilla on kokemusta erilaisista luovista yritysprojekteista, joissa hän on saanut olla mukana. 

 

"Rakastan erilaisia koteja ja yritysten tiloja, joiden sisustuksen viimeistely personoidun taiteen keinoin on erityisosaamistani! Vapaa-ajallani maalaan ja kotoilen perheeni kanssa vanhassa pitsihuvilassa Pirkkalassa, jossa ateljeeni sijaitsee.

Minusta on sanottu, että olen turvallinen ja innostava opettaja. Tavoitteeni on, että jokainen löytäisi oman luovuutensa ja rohkaisen esimerkilläni omien unelmien tavoittelussa."

Anu Tuomikoski
Anu Tuomikoski

stailaaja, sisustussuunnittelija

Anu innostui asuntojen myyntistailaamisesta jo asuessaan Tukholmassa vuonna 2008 ja kävi siellä ensimmäiset koulutukset. Sisustussuunnittelijaksi Anu valmistui SisAkista vuonna 2011 ja työllistyi saman tien stailaajaksi. Hän on vuosien varrella työskennellyt myös suunnittelijana, sisällöntuottajana, yrittäjänä ja viimeiset viisi vuotta Bo LKV:n päästailaajana. 

Keväällä 2023 aika oli jälleen luovalle yrittäjyydelle. Lumoa living etc. syntyi intohimosta sisustamiseen, kouluttamiseen ja asuntojen visuaaliseen markkinointiin. 

"Sisustaminen on minulle elämäntapa. Sytyn arjen kauniista yksityiskohdista ja inspiroidun kaikesta kauniista ympärilläni. Rakas harrastukseni on valokuvaus. Haluni oppia lisää kasvaa vain iän myötä; tällä hetkellä opiskelen valokuvausta, somea ja vaikuttajamarkkinointia."

Marion Fagerström
Marion Fagerström

sisustussuunnittelija

Marion muutti rakkaan harrastuksensa ammatiksi ja perusti Mella Design -sisustussuunnittelutoimistonsa vuonna 2021. Hän on opiskellut muun muassa Sisustusakatemiassa. Marion on suunnitellut kotien sisustuksia, keittiöitä ja kylpyhuoneita mutta myös julkisia tiloja, toimistoja ja vastaanottotiloja. Työ on hänelle intohimo ja kutsumusammatti. Aiemmin Marion toimi lähes 20 vuotta kansainvälisessä yrityksessä asiantuntijatehtävissä ja projektipäällikkönä. Hänellä on myös 30 vuoden kokemus asiakaspalvelusta. Marion on sisustajana käytännönläheinen, innovatiivinen ja organisointikykyinen.

”Tiedän, miten asiakkaiden kanssa onnistuu parhaiten. Pitkä kokemus on antanut vahvat projektinhallintataidot. Neljän lapsena äitinä tunnen hyvin myös lapsiperheiden arjen tarpeet. Ulkomailla vietetyt vuodet ovat rikastuttaneet näkemystäni ja tuoneet sisustamiseen poikkeuksellisia ideoita ja ratkaisuja. Haluan työssäni lisätä elämäniloa ja toteuttaa ihmisten unelmia.”