Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Valmistuuko koulutuksesta sisustussuunnittelijaksi?

Ammatillinen koulutuksemme antaa valmiudet sisustussuunnittelijan ammattiin ja sisustussuunnittelijan koulutuksestamme valmistuneet toimivat sisustussuunnittelijan nimikkeellä. 

Meiltä valmistuneet saavat lisätä ammattinimikkeensä perään lyhenteen ‘SisAk’!

Olemme yksityinen ja koko Suomen kattava kouluttaja. Koulutuksemme on maksullinen ja kaikille avoin. 

Saako sisustuskoulutuksesta sisustussuunnittelijan tutkintonimikettä?

Sisustussuunnittelijan koulutus ei johda viralliseen ammattitutkintoon. Suomessa ei ole olemassa suunnittelupainotteista ammattitutkintoa. Jotkut tahot saattavat tarjota tutkinto-nimikkeellä sisustussuunnittelun koulutusta, mutta tämäkään ei ole viralliseen tutkintoon johtavaa koulutusta. Koulutus on ns. aikuisopiskelua ja voit opiskella työsi ohessa. 

Kuuluuko sisustussuunnittelukoulutuksenne opintotuen ja opintovapaan yms. tuen piiriin?

Sisustussuunnittelijan koulutuksessa opintotukea ei ole mahdollista saada, koska opiskelu ei johda ammattitutkintoon, eikä ole kokopäiväistä. Opintovapaasta sekä esim. aikuiskoulutustuesta kannattaa kysyä sitä myöntävältä taholta.

Saako opinnoista opintoviikkoja tai opintopisteitä?

Laajasta sisustussuunnittelukoulutuksesta ei saa virallisia opintoviikkoja tai opintopisteitä, koska koulutus ei ole tutkintoon johtava. Voidaan kuitenkin todeta, että koulutuksemme vastaa laajuudeltaan n. 40 opintopistettä. 

Aikataulusta näet koulutuksemme laajuuden opetustunteina, itseopiskeluajan määrä riippuu oppijasta itsestään. 

Miten korvaan menetetyn luentopäivän?

Saat luentomateriaalin kaikista luentokerroista ja jos haluat, voit korvata lähiopetusryhmän menetetyn luennon toisen ryhmän tai kaupungin luentokerralla ellei toisin sovita. Kaikki etäluennot tallennetaan ja tallennelinkki jaetaan oppimisalustalla. Luentotallenteet ovat katsottavissa koulutuksen loppuun saakka. Emme hyvitä erikseen menetettyjä luentokertoja.

Tallennetaanko kaikki Sisustusakatemian koulutusten luennot ja voiko ne katsoa myöhemmin?

Kaikki etäluennot ovat liveluentoja (paria poikkeusta lukuunottamatta), ne kaikki tallennetaan ja ne ovat katsottavissa koulutuksen loppuun saakka. 

Tarvitseeko minun jo osata piirtää?

Sinun ei tarvitse osata piirtää! Koulutuksen aikana opit piirtämään ammattimaisesti pohja- ja projektiopiirroksia mittakaavassa. Kokeneen kouluttajan ohjauksessa opit ottamaan mittoja pohjakuvista, piirtämään kuvia eri mittasuhteissa yhdensuuntaisuusprojektioina sekä yksinkertaistetun perspektiivipiirtämisen keinoin. Opit usean harjoitustehtävän myötä planssitekniikkaa, käsin luonnostamista, eri piirtämistapoja, kynien käyttämistä sekä kuinka yhdistää käsin piirtämistä ja 3D-piirtämistä. Luennoilla opittuja asioita syvennetään itsenäisesti tehdyn suunnittelutyön kautta.

Tietokoneavusteisen suunnittelun osuudessa opit tekemään tiloista 3D-kuvia SketchUp-ohjelmalla. Saat valmiudet tuottaa suunnittelemistasi tiloista pohjapiirroksia ja 3D-malleja tietokonetta käyttäen.

Jos haluan keskeyttää koulutuksen, hyvitetäänkö se minulle?

Myöhemmin kuin 21 päivää ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitetaan 50 % kokonaishinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta eikä opiskelija saavu koulutukseen tai keskeyttää sen, veloitetaan koko maksu. Peruutus on toimitettava kirjallisena koulutusjohtaja Heidi Lindholmille (heidi.lindholm@sisustusakatemia.fi).

Voinko maksaa koulutuksen pienemmissä erissä?

Koulutuksemme voi maksaa joko yhdessä, kahdessa tai neljässä erässä, tai jopa kk-maksulla! Maksuihin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä koulutusjohtajaamme Heidi Lindholmiin: heidi.lindholm@sisustusakatemia.fi / puh 0400 198 588.

Millaisen tietokoneen tarvitsen?

Periaatteessa aivan tavallinen tietokone riittää hyvin, sillä suunnittelutöitä varten ei ole pakko olla edes tietokonetta! Jos sinua kiinnostaa SketchUp-ohjelmiston käyttö, alla olevasta linkistä löydät SketchUp-kouluttajamme Lasse Homen antamaa infoa tietokoneesta, jolla ohjelmisto pyörii hyvin: 

Koulutuksissa käytetään SketchUpia, millaisen version tarvitsen ja pitääkö se hankkia etukäteen?

Ilmaisversio on olemassa ja 3D-mallinnusten tekemiseen siellä on käytännössä samat toiminnot, kuin maksullisessa Pro-versiossa, eli se on käyttökelpoinen pelkkien 3D-mallinnusten tekemiseen. Ilmaisversion käyttöön ei ole mitään aikarajoitusta ja siihen voi tutustua milloin haluaa ladattuaan sen osoitteesta app.sketchup.com. 

Jos haluaa hankkia SketchUp-Pro -lisenssin, sen hinta vaihtelee ostopaikan mukaan, 1 vuoden lisenssin hinta tällä hetkellä on 65 – 85 €. Ennen ostoa kannattaa kuitenkin asentaa Pro-versiosta 30 päivän koekäyttöversio, jolloin voi tarkistaa, että se toimii omassa koneessa (sketchup.com/try-sketchup). 

Mistä löydän koulutusmateriaalin? 

Käytämme opiskelun tukena digitaalista Moodle-oppimisalustaa, josta löydät koulutuksen edetessä kuhunkin osa-alueeseen liittyvät materiaalit, tehtävät, aikataulut, osallistumislinkit ja paljon muuta.

Sisustusakatemian Moodlen URL-osoite on https://sisustusakatemia.mmg.fi/login/index.php (HUOM! pääset kirjautumaan Moodleen vain saamillasi tunnuksilla ja salasanalla, jotka saat, kun olet ilmoittautunut sisustussuunnittelijan koulutukseemme).

Saako sisustussuunnittelijan koulutuksesta todistuksen?

Koulutuksesta saa todistuksen. Lisäksi sinun on mahdollista laatia koulutuksesi aikana & todistuksesi tueksi upea portfolio kaikista tekemistäsi suunnittelu- ja projektitöistä. 

Miten opiskelijat ovat työllistyneet koulutuksen jälkeen?

Sisustusakatemian koulutuksilla on laadukas maine sisustusalalla. Alan yrityksiltä tulee säännöllisesti työtarjouksia valmistuville opiskelijoillemme ja opiskelijat pääsevät koulutuksen aikana harjoittelemaan oikeilla suunnitteluprojekteilla.

Sisustusakatemiasta valmistuvat suunnittelijat saavat uutta näkemystä alaan sekä rohkeutta toteuttaa unelmiaan – olet jo varmasti törmännytkin Sisustusakatemiasta valmistuviin alan yrittäjiin! Koulutuksessamme on myös paljon opiskelijoita, jotka opiskelevat sisustamista omaksi iloksi.

Keitä Sisustusosaajat ovat?

Sisustusosaajat on Sisustusakatemiasta tai vastaavasta sisustusalan koulutuksesta valmistuneiden sisustusalan osaajien, sisustussuunnittelua opiskelevien sekä alan ykkösyritysten verkosto.

Sisustusosaajat ylläpitää Sisustusakatemian alumnitoimintaa kehittämällä yhteistoimintaa ja ammattitaitoa sisustusalan ammattilaisten välillä. Järjestämme koulutuksia, ekskursioita ja monipuolisia tapahtumia yhdessä sisustusalan yritysten kanssa.

Voit liittyä jäseneksi Sisustusosaajiin, mikäli olet valmistunut Sisustusakatemian sisustussuunnittelukoulutuksesta tai vastaavasta muusta koulutuksesta tai opiskelet sisustusalaa tällä hetkellä! Lue lisää: www.sisustusosaajat.fi. 

Miten Verkko-Sisustusakatemian koulutus eroaa perinteisestä Sisustusakatemian koulutuksesta?

Verkko-Sisustusakatemian koulutus on sisällöltään sama kuin lähiopetuspainotteinen Sisustusakatemian sisustussuunnittelukoulutus. Myös Verkko-Sisustusakatemiassa opiskelu tapahtuu aikataulun mukaisesti, mutta Verkko-SisAkissa ei ole lähiluentoja. Luennot tallennetaan ja tallenteet ovat käytettävissäsi koko koulutuksen ajan oppimisalustalla. 

 

Katso oppilaiden tarinoita KOKEMUKSIA-sivulta.